Breng flex Arnhem Nijmegen

Breng flex is openbaar vervoer dat in- en rond Arnhem en Nijmegen op afroep beschikbaar is. Breng flex is in 2017 onderscheiden met de Blije Reizigers Vakprijs.

Gebruik makend van de slimme ICT van Abel en Connexxion rijden kleine busjes en elektrische auto’s van halte tot halte. Reizigers reserveren vooraf via de Breng flex app. Eind 2016 is deze nieuwe pilot van start gegaan. Inmiddels zijn er ruim 12.000 geregistreerde gebruikers, die de dienst gemiddeld waarderen met een 8,2. De busje en elektrische auto’s van Breng flex maken ruim tweehonderd ritten per dag met gemiddeld 350 personen.

Als co-projectleider heeft Florien Hermes/Connexxion mogen ondersteunen bij het opzetten van Breng flex. Bijvoorbeeld in het uitwerken van de business case, de aanpak en het vervoerplan, het voeren van overleg met gemeenten, provincie en OR, het opstellen van de contracten met de taxiondernemers, het opzetten van de opleidingen van de chauffeurs, het privacybeleid, en de monitoring in samenwerking met het Breng Kenniscentrum.