Overige projecten

Benieuwd naar andere projecten van NewBility?

Verleiden WMO reizigers naar OV

Connexxion heeft in het gebied Arnhem-Nijmegen bezuinigingen in het OV gerealiseerd. Het bezuinigd budget mag van de opdrachtgever weer worden geïnvesteerd ten bate van de reiziger. Dit vraagt een gezamenlijke aanpak met de 20 gemeenten in de SAN, de ROCOV, provincie, en andere mogelijke belanghebbenden.

NewBility heeft voor Hermes/Connexxion in afstemming met gemeenten een propositie opgesteld om reizigers van het WMO vervoer te verleiden om meer gebruik te maken van het reguliere OV.

Tender infrastructuur en I&A (Volker Wessels groep/Vialis)

Voor verschillende projecten in de infrastructuur en installatie & automatisering heeft NewBility bijgedragen aan de reviews of het schrijven van EMVI aanbiedingen en kwaliteitsplannen (UAV-GC).

Tender taxi

NewBility heeft in verschillende aanbestedingstrajecten voor contractvervoer taxivervoerders begeleid om beter tegemoet te komen aan de implicete wensen van de opdrachtgever.

Congres Regie in kleinschalig OV

Na het succes van de pilot Texelhopper wilde de provincie ook andere kansen voor pilots OV verkennen. Op 5 maart 2015 heeft Florien Molendijk namens de provincie Noord-Holland het Congres Regie in kleinschalig Openbaar Vervoer georganiseerd. Het congres was er op gericht om samen met alle belanghebbenden zoals KNV taxi, Vervoerders, overheden en reizigersorganisaties, nieuwe kansen voor minder gebruikt OV te verkennen, zoals mogelijkheden voor integratie van OV en WMO en toepassing van de laatste ontwikkelingen in ICT.

Bijdrage onderzoek vervoervraag kleine kernen Haarlemmermeer

NewBility leverde een bijdrage aan het onderzoek van Transtec Adviseurs naar de kansen voor Haarlemmermeer, op basis van verkenning van pilots vraaggericht OV zoals Texelhopper, Abel, Hugohopper, Belbus Noord-Hollands Kroon.