Pilot Valleilijn OV-chipkaart

Connexxion en NS werken samen aan een oplossing voor het tussentijds in- en uitchecken bij treinreizen met meerdere vervoerders. Op de Valleilijn worden in 2017/2018 drie alternatieven voor de OV-chipkaart beproefd.

Het spoorvervoer wordt niet alleen gereden door NS, maar op een aantal trajecten door andere vervoerders. Bijvoorbeeld door Connexxion op de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Wanneer een reiziger overstapt van NS naar de Valleilijn, moet er tussentijds worden in-en uitgecheckt. Dit gaat wel eens mis, met een boete tot gevolg. Veel reizigers ervaren het extra in- en uitchecken dus als lastig. NS en Connexxion zoeken daarom samen naar alternatieven in een pilot op de Valleilijn. Er worden in de pilot drie proeven uitgevoerd: App Tranzer, Swipe&Go, Achteraf Betalen met OV-chipkaart.

NewBility neemt namens Connexxion sinds begin 2017 deel aan de pilot en is projectleider van de proef Tranzer. Florien vertegenwoordigt Connexxion in de overleggen met spoorvervoerders, Ministerie I&W en reizigersorganisaties om te komen tot een landelijke oplossing voor single-check-in-check-out.

Zie het eindrapport